(UA-159573335-1) (UA-159573335-1) G-EVS33LXJX9

Pita chléb

Skvělý pita chléb, který vám připomene chuť dálek. Naplňte gyrosem, zeleninou a tzatziki a atmosféra bude dokonalá.

Suroviny:

  • 500 g hl. mouky
  • 325 g voda
  • půlka kvasnic
  • 2 lžičky soli
  • špetka cukru

Z tohoto množství budete mít 8- 10 pita chlebů. Při přepočtu na jiné množství pamatujte, že hydratace těsta na pitu je 65%. Tedy na každých 100 g mouky patří 65 g vody.

Postup:

  • Ze všech surovin v robotu vyhnětejte hladké těsto. Hnětení bude trvat cca 10 minut.
  • Těsto přikryjte igelitem a nechte na teplém místě vykynout 1 – 1,5 hod.
  • Po vykynutí těsto rozdělte na 10 bochánků (kuliček), nechte pod igelitem nebo utěrkou kynout ještě 10 minut.
  • Troubu, nejlépe s kamenem na pizzu, nebo šamotovou deskou, rozpalte na 250 °C.
  • Dokynuté bochánky rozválejte na placičky s tloušťkou 0,5 cm. Nechte schované pod utěrkou 15 minut.
  • Jakmile je trouba rozpálená, dávejte přímo na rošt, kámen, desku rozválenou placku.
  • Pečte z první strany 2,5 – 3 minuty, otočte a dopečte ještě minutu.
  • Přes hotovou pitu dejte utěrku, ať se neopaříte a pitu zmáčkněte. Vyjde pára. Pitu poté nakrojte a vevnitř příborovým nožem rozdělejte vrstvy od sebe, tím vytvoříte prostor pro náplň.
  • Naplňte gyrosem, zeleninou a tzatziki a podávejte.
  • Dobrou chuť.
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů